Yet is altijd* op zoek naar ervaren professionals om ons team te komen versterken. We zijn op zoek naar ervaren experts die hun kennis en ervaring inzetten om iemand te helpen zich beter te voelen en beter te functioneren.

*=bijna altijd; we hebben nu in korte tijd zoveel goede, enthousiaste aanmeldingen gehad dat we even tijd nodig hebben om die allemaal te ‘verwerken’ met de aandacht die ze verdienen. We zoeken nog wel native speaker-anderstalig o.a. Duits, Spaans, Pools, Turks, Frans en Spaans.

Een Yetter in-the-making

We zullen het maar eerlijk zeggen. We zijn kieskeurig. Er zijn veel verzamelsites waar je je als expert, coach of psycholoog bij aan kunt sluiten, waar je je in kunt schrijven als je aan de voorwaarden voldoet. Niets mis mee, maar niet wat wij doen.

Hoe meer kennis en ervaring, hoe beter. Maar deze kennis moet niet tussen jou en de ander komen te staan. Als je jouw gesprekspartner alleen door de lens van modellen en theorieën ziet, kun je geen echt gesprek meer voeren.

Kennis en instrumenten zijn er om te helpen, voor te leggen aan de ander, en net zo makkelijk weer los te laten als ze niet passen of aanslaan.

We richten ons vooral op de vaardigheden, ervaringen, talenten van de ánder en hoe die gebruikt en versterkt kunnen worden in de huidige situatie.

Wil je je horizon verbreden en naast je huidige werk met onze nieuwe Single Session Therapy (SST) -methode werken? Je expertise inzetten om te zorgen dat mensen na 1 sessie weer vooruit kunnen? Dan zoeken wij jou.

Werken bij Yet is goed te combineren met ander werk. Sterker, we denken dat een combinatie met ander werk (bijvoorbeeld langere therapie trajecten en/of het geven van zakelijke trainingen) een goede mix vormen. Wel is het belangrijk dat je gemiddeld minimaal 8 à 10 uur per week beschikbaar zodat je je onze manier van werken goed eigen kunt maken.

Belangrijk om te weten…

Administratie en registratie

We werken buiten de verzekerde zorg. Dat kan op dit moment ook nog niet anders omdat SST in principe maar uit 1 sessie ‘at the point of need’ bestaat. Dat betekent dat er geen diagnose wordt gesteld. Dat betekent dat de één sessie aanpak helaas (nog) niet voor iedereen (financieel) toegankelijk is. Die toegankelijkheid wordt deels vergroot doordat organisaties /bedrijven de mogelijkheid hebben SST-coachingsessies aan hun personeel / medewerkers aan te bieden.

Het voordeel voor de cliënt is de snelle beschikbaarheid, zonder verwijzing en intake. Het voordeel voor ons als professional is de minimale administratie en registratie.

We houden geen dossiers bij en wisselen geen brieven uit met huisartsen en andere organisaties. De facto bestaan de administratieve bezigheden uit het bijhouden van de agenda en het kort invullen van een anoniem evaluatieformulier na de sessie.

Dit evaluatiemoment dient om even bij de sessie stil te staan en met elkaar te delen wat goed werkt en wat beter of anders kan.

Verloop van de procedure

Als we op basis van de schriftelijke informatie denken dat er een goede match is maken we een eerste video-call afspraak (met Helen van Empel). Daarin wisselen we informatie uit en kijken we of er inderdaad een goede match lijkt te zijn. De volgende stap is een eerste kennismaking met de SST-methode om na te gaan of die je inderdaad ligt.

Je doet daarvoor twee ‘proefsessies’ met collega-professionals met wie we ook in gesprek zijn over eventuele samenwerking. Voorafgaand sturen we je een korte introductie over de methode. Daarna doe je twee sessies; je bent cliënt voor de ene potentiële collega, en professional voor een andere. Dat betekent dat je niet alleen kunt ervaren hoe het is om een SST-sessie als professional te doen, maar ook hoe dat is als cliënt (dat laatste vind ik zelf misschien nog wel de waardevolste informatie geven over een methode).

De opzet is verder hetzelfde als bij gewone sessies; via videocall. Je bespreekt in de cliënt rol iets waar je tegenaan loopt. Dat hoeft niet iets groot en schokkends te zijn, maar wel iets waar je echt mee zit (geen rollenspel). Dan kun je van 2 kanten echt ervaren hoe het is en heb je er zelf ook nog wat aan!

Anders dan normaal duurt de sessie geen uur maar 20 minuten. En je neemt je de sessie op zodat we die daarna kunnen bekijken. Enorm irritant natuurlijk, een sessie voor de camera doen (maar hopelijk valt het wat mee omdat het via zoom is waardoor je ‘de camera’ hopelijk snel kunt vergeten). En wel goed om met elkaar van te leren.

Ik reageer via mail op de sessie en laat weten of wij van onze kant een match zien, en waarom.

Als wij een match zien, en jij ook, nemen we contact met je op over het maken van praktische afspraken.

Bekijk onze vacaturesBekijk onze vacatures

Dit is wat wij bieden

Bij ons draait het om actie ondernemen en het omzetten van woorden in daden. Je krijgt de kans om anderen te helpen groeien, om hun eigen kracht te ontdekken en te benutten.

Sluit je aan bij ons team van veranderaars.
Ben jij er klaar voor om het verschil te maken?

Dit is wat je kunt verwachten

 • Impact maken: Werk mee aan het transformeren van levens door toegang te bieden tot cruciale ondersteuning.
 • Groei en Ontwikkeling: Begeleiding in het jezelf eigen maken van de Single Session Therapie Methode. Intervisie, supervisie en het verder ontwikkelen van ons aanbod en onze therapeutische vaardigheden.
 • Samenwerking in een dynamisch team: Word lid van een team dat divers, inclusief en altijd in beweging is.
 • Innovatie: Werk aan de frontlinie van innovatie in de mentale gezondheidzorg.

Dit is wat we verwachten van jou!

Wij zoeken experts die niet alleen voldoende bagage hebben in de vorm van opleiding, ervaring en vaardigheden om iemand zonder voorbereiding in 1 sessie vooruit kunnen helpen. Maar ook het relativeringsvermogen om die bagage op de achtergrond te houden en in de eerste plaats gewoon een goed gesprek te voeren.

 • Je hebt minstens 5 jaar ervaring als expert in verschillende settings (niet alleen in een solopraktijk).
 • We zijn zelf heel enthousiast over deze manier van werken en zoeken mensen die ons enthousiasme over de Single Session Therapy (SST)-methode delen, er graag mee willen werken en mee willen denken over manieren de methode te vervolmaken.
 • Je houdt zelf online je beschikbaarheid in de agenda bij en deelt zelf je tijden in.
 • Je bent minstens 8 à 10 uur per week beschikbaar (kan ook ‘s avonds en in het weekend).
 • Je bent enthousiast over je vak en vindt het leuk om met ons mee te denken over verbetering van ons aanbod en nieuwe manieren om informatie te delen waar mensen wat aan hebben.
 • Eventueel & graag: voldoende beheersing van een andere (moeder)taal; Engels, Turks, (Marokkaans)-Arabisch, Fries, Limburgs, Vlaams, Frans, Duits, Spaans, Pools etc.
 • Per functie stellen we specifieke eisen (zie hiervoor de vacature website voor gedetailleerde informatie per functie).

   Don't wait for
      the right moment
Start now