De loopbaancoach
Je werk moet passen bij je ambities en je competenties. Deze expert helpt je meer werkplezier te vinden en jezelf te ontwikkelen.
van de werknemers geeft aan dat ze moeite hebben om werk en privé in balans te houden.
Bron: TNO, 2020
van de werknemers ervaart hoge taakeisen op het werk, wat kan bijdragen aan werkstress.
Bron: Arbobalans, 2020
van de werknemers geeft aan regelmatig te piekeren over werk buiten werktijd.
Bron: TNO, 2020
Sparren over je loopbaan?
Zit je niet lekker in je huidige functie? Heb je last van stressklachten omdat je twijfelt over je volgende stap? Wil je gewoon eens sparren over je mogelijkheden? De Yet loopbaancoach is er om je te helpen duidelijkheid te krijgen over waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Samen zoeken we naar de juiste weg, naar werk dat echt bij je past, zodat je vol energie aan de slag kunt en met voldoening thuis komt.
Versterk groei!
Het is belangrijk om proactief te zijn in je carrière. Mensen wachten vaak te lang voordat ze hulp zoeken. Ze denken dat hun problemen niet groot genoeg zijn, of dat ze vanzelf zullen verdwijnen. Maar als je blijft doorgaan zonder oplossingen te zoeken voor je twijfels en ongenoegen, kun je opbranden of denken dat de enige oplossing is om een andere baan te zoeken. Soms is dat de beste oplossing, maar vaak kun je ook gewoon anders werken en oplossingen vinden in je huidige baan. In een vroeg stadium bijsturen kan escalatie van problemen voorkomen en de groei van zowel het individu als de organisatie bevorderen.
Waar wil je naar toe?
Een gesprek met de loopbaancoach is geen laatste redmiddel voor mensen in crisis, maar een kans om even een stapje terug te doen, je koers te bepalen en bij te sturen. Het geeft je de kans om meer voldoening en plezier uit je werk te halen. Ook als je niet vastloopt, is het zinvol om van tijd tot tijd even met iemand te sparren. Waar sta je nu, waar wil je over een paar jaar staan, wat wil je ontwikkelen? Het kost je een uurtje, en daar kun je zoveel uithalen. Geen traject, maar één gefocust gesprek om je weer op weg te helpen. Hieronder stelt één van onze loopbaancoaches, Annelies, zich voor.
Annelies Meester
Loopbaancoach – Worklife coach
“Werk is zo’n groot en belangrijk deel van je leven, het is zonde om het op z’n beloop te laten.”
Annelies was ooit een technisch inkoper in de harde zakenwereld, maar na een loopbaantraining vond ze haar roeping als loopbaancoach. Met deze unieke combinatie helpt ze mensen op een diepgaande, maar praktische manier in hun loopbaan. Ze combineert theoretische kennis met een sterke intuïtie, om haar cliënten te geven wat ze nodig hebben.
“Een loopbaangesprek is als een soort APK voor je carrière,” legt Annelies uit. “Het geeft je de kans om te zien waar je staat en welke mogelijkheden je voor je ziet. Het gaat niet alleen om vandaag, maar ook om je toekomst. Zie je jezelf over zoveel jaar dit nog steeds doen of wil je iets anders?”
Nieuwe mogelijkheden
Ze herinnert zich een cliënt die zich overweldigd voelde door haar werk. Annelies hielp haar te zien dat de negatieve aspecten van haar baan eigenlijk maar een klein deel uitmaakten van haar ervaring. “Ze wilde eigenlijk weg van haar baan, maar toen ze de situatie beter begreep, realiseerde ze zich dat er veel positieve dingen waren. Het energielek werd zo groot dat ze het positieve deel niet meer kon zien. Met wat hulp kon ze weer de mogelijkheden zien in plaats van alleen de onmogelijkheden.”
Annelies benadrukt dat een loopbaangesprek niet noodzakelijkerwijs betekent dat je moet solliciteren of je baan moet veranderen. Het is net zo nuttig voor mensen die willen begrijpen hoe ze effectiever kunnen zijn in hun huidige rol, of hoe ze kunnen plannen voor de toekomst.
Ze benadrukt ook dat het niet altijd moet wachten tot de zaken slecht gaan voordat je professionele hulp zoekt. “Werk is zo’n groot en belangrijk deel van je leven, het is zonde om het op z’n beloop te laten. Eerder ingrijpen kan escalatie voorkomen en groei bevorderen, wat zowel goed is voor het individu als voor de organisatie.”
“Je wil je pad in de gaten houden. Kijken of je werk op de lange termijn nog bij je past.”
In haar ‘Single Session’ aanpak vraagt Annelies aan haar cliënten: “Wat kan ik vandaag voor je doen?” Ze zegt dat mensen deze vraag enorm waarderen omdat het hen helpt focussen op de huidige situatie en wat ze direct nodig hebben. “Het is heel dankbaar werk, want ze krijgen handvaten en kunnen weer verder. Ik denk dat een loopbaangesprek voor iedereen heel goed is,” zegt ze. “Je wil je pad in de gaten houden. Kijken of je werk op de lange termijn nog bij je past.”